تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 15 آبان 1400

 طلاق از شوهر به دلیل رفیق باز بودن

سلام ۴ ساله ازدواج کردم شوهرم خیلی رفیق بازه فقط برای خواب و استراحت میاد خونه ک وقتیم میاد همش سرش تو گوشیه هیچ مکالمه ای بینمون رد و بدل نمیشه اگi بخوای سر صحبتو باهاش باز کنی هم مثل طلبکارا جواب میده سوال با سوال!! یه دختر ۷ ماهه دارم درکم نمیکنه کمکم نمیکنه گاهی اوقات منی که بچه شیر می دهم صبحونه و ناهارمو ساعت ۶ عصر خوردم و اقا یا پیش دوستاش بوده یا خوابیده! همش دوست داره منو بذاره خونه مامانم و با دوستاش بره تفریح ! و خیلی موارد این چنینی دیگه !! میشه درخواست طلاق بدم با این شرایط؟؟ دوستاش حتی اگه نصف شبم زنگ بزنن بگن بیا،،نه نمیگه ! ولی کافیه من بگم ببرم سر کوچه میگه حسش نیس!!دیگه حسی بهش ندارم اونم با این رفتاراش ثابت کرده همین حسو ب من داره! میخوام زودتر جدا بشیم.

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 327

پاسخ – آیا می توانم از شوهرم که بسیار رفیق باز است طلاق بگیرم ؟

  • از جمله تعهداتی که در نکاح به عهده زوجین است، معاضدت به حسن معاشرت با یکدیگر است. حسن معاشرت یا خوش رفتاری مربوط به عادات و رسوم اجتماعی است. به طور کلی حسن معاشرت ایجاب میکند که زوجین با خوشرویی و مسالمت و صمیمیت با یکدیگر زندگی کنند تا محیطی آرام برای پرورش و تربیت صحیح فرزندان و نسل آینده فراهم شود.
  • قانون گذار هم در ماده 1103 قانون مدنی این تکلیف را بر عهده زوجین قرارداده است.
  • موارد حسن معاشرت بسیار فراوان است و در این کلام نمی گنجد اما به طور متعارف می توان مصادیقی را در هر اجتماع به طور ضمنی پذیرفت. به طور مثال پیگیری جدی و مستمر از اوضاع و احوال همسر و رفع حوایج او به طور ضمنی در هر خانواده ای پذیرفته شده است و اگر همسر از این عمل سرباز زند برخلاف حسن معاشرت رفتار کرده است. بیشتر این موارد در قالب حسن معاشرت تحت عنوان تعهدات اخلاقی قرار می گیرد زیرا هدف اصلی تشکیل خانواده و ازدواج همکاری در زندگی و اشتراک مساعی زن و شوهر در تامین سعادت و رفاه خانواده است پس بنابراین زن و شوهر نباید از معاضدت در امور خانواده و تربیت فرزندان دریغ کنند.
  • به طور کلی نمی توان ضمانت اجرای دقیقی برای عدم حسن معاشرت برای زوجین در نظر گرفت زیرا با شخصیت افراد ناسازگار است و نمی توان اجبار فیزیکی برای الزام زن و شوهر به خوشرفتاری و حسن معاشرت در نظر گرفت؛ اما می توان گفت که در صورتیکه زن از انجام وظایف زناشویی سرباز زند که خود نوعی عدم حسن معاشرت محسوب خواهد شد، دادگاه زن را ناشزه تلقی می کند و وی را از دریافت نفقه محروم می کند؛ از طرفی هم در صورتیکه سوء معاشرت زن به حدی باشد که ادامه زندگی را برای زوجه با سختی و مشقت همراه سازد و موجبات عسر و حرج را برای وی فراهم آورد، زوجه به استناد ماده 1130 قانون مدنی می تواند درخواست طلاق دهد.
  • اما با توجه به ظواهر سوال مطروحه باید گفت که متاسفانه زوجین دیگر علاقه ای به ادامه زندگی مشترک با یکدیگر نداشته و هر دو به طور ضمنی پذیرفته اند که سردی روابط بر زندگی حاکم است؛ و این از رفتار همسر شما قابل احراز است؛ پس طلاق توافقی یکی از راه های پیشنهادی شماست.
  • اما در مورد طلاق توافقی باید گفت که طلاق توافقی است؛که در قانون و فقه امامیه تحت عنوان طلاق خلع نامیده می شود(ماده 1146 قانون مدنی) و شما باید مالی را به عنوان فدیه به شوهر خود بدهید و موافقت او را برای طلاق توافقی جلب کنید.
  • مقررات مربوط به طلاق توافقی در ماده 25 قانون حمایت از خانواده آمده است که زوجین در ابتدا باید به مرکز مشاوره رجوع کنند؛ این مرکز طبق ماده 19 همین قانون سعی در سازش بین زوجین دارد.در صورت عدم سازش، گواهی تحت عنوان گواهی عدم امکان سازش با دلایل و مستندات محکمه پسند به دادگاه ارسال می گردد و تصمیم نهایی با دادگاه است.
  • مبارات در لغت به معنای بیزاری از یکدیگر است و ماده 1147 قانون مدنی طلاق مبارات را تعریف کرده است. در اینصورت نیز زن می تواند با دادن مالی تحت عنوان فدیه مرد را راضی به طلاق کند.
  • اما نکته مهمی که در طلاق مبارات وجود دارد این است که مالی که زن به عنوان فدیه به مرد میدهد نباید مازاد بر مهر باشد و قانونگذار بر خلاف طلاق خلع، در اینجا محدودیت قایل شده است و زاید بر مهر را مجاز ندانسته است.
  • طلاق خلع و مبارات برابر ماده 1145 قانون مدنی از انواع طلاق بائن است و مرد حق رجوع در ایام عده را ندارد؛ اما در مقابل به زن اجازه رجوع به عوض یا فدیه داده شده است و در صورت رجوع زن به عوض طلاق بائن تبدیل به طلاق رجعیه می شود و مرد در ایام حق رجوع دارد و مطلقه رجعیه در حکم زوجه تلقی خواهد شد.

 

 

مستندات قانونی - طلاق به درخواست زن  - زوجه

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید


ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده 1391
درصورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین می‌توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتداء در مراکز مذکور مطرح کنند.
در صورت عـدم انصراف متقاضی از طلاق، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهائی به دادگاه منعکس می‌کند.


ماده ۱۹ قانون حمایت خانواده 1391
مراکز مشاوره خانواده ضمن ارائه خدمات مشاوره‌ای به زوجین، خواسته‌های دادگاه را در مهلت مقرر اجراء و در موارد مربوط سعی در ایجاد سازش می‌کنند. مراکز مذکور در صورت حصول سازش به تنظیم سازش‌نامه مبادرت و در غیر این صورت نظر کارشناسی خود در مورد علل و دلایل عدم سازش را به طور مکتوب و مستدل به دادگاه اعلام می‌کنند.
تبصره ـ دادگاه با ملاحظه نظریه کارشناسی مراکز مشاوره خانواده به تشخیص خود مبادرت به صدور رای می‌کند.


ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی
زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند.


ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی
در موارد ذیل طلاق بائن است:
۱) طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود
۲) طلاق یائسه
۳) طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
۴) سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید


ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی
طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد طلاق می‌گیرد اعم از اینکه مال‌ مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد


ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی
طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زائد بر میزان مهر نباشد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.