تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
نمونه آراء مراجع حقوقی
تاریخ انتشار: دوشنبه 17 شهریور 1399
وکیل برای شکایت کلاهبرداری

 وکیل برای شکایت کلاهبرداری

تعریف کلاهبرداری به طور مختصر عبارت است از اینکه شخصی با توسل به عملیات متقلبانه و با فریب مخاطب خود اقدام به بردن اموال یا ایجاد خسارت مالی بر قربانی بنماید.کلاهبرداری از جمله جرایم مرکب است به این معنا که عنصر مادی و عملیات مادی آن بیش از یک جزء دارد.بسیار محتمل است که مرتکب در جرم کلاهبرداری و در مراحل وقوع آن مرتکب جرایم دیگری از جمله جعل یا استفاده از سند مجعول یا جعل عنوان بنماید که با عنایت به مقررات راجع به تعدد معنوی فقط مجازات اشد (شدیدتر) در مورد وی اعمال خواهد شد.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1490

 

پرونده عملی کلاهبرداری

شکواییه کلاهبرداری

شاکی : مرادی ....   فرزند ....

مشتکی عنه : عزیزاله ... فرزند ... 

نوع اتهام و موضوع شکایت: کلاهبرداری

شرح شکوائیه کلاهبرداری:

اینجانب با توجه به اینکه قصد خرید تعدادی کولر از شرکت ........ را داشتم بازاریاب آن شرکت بنده را به شرکت فوق معرفی کرد و به اینجانب گفتند که مبلغ 9/000/000 ریال به شماره حساب ..بریزید و تا شما پول را به حساب می ریزید بنده هم حواله شما را به محل کارخانه فکس می نمایم و تا همین الان به مقصدتان بارگیری شود و بنده هم پول را ریختم و به شهرم رفتم ولی از کولر خبری نبود و هر دفعه به من چیزی می گفتند و به دروغ می گفتند که بار شما اشتباها" به شهر دیگری ارسال شده و وقتی که متوجه شدم که آنها علاوه بر من از اشخاص دیگری به همین ترتیب پول در یافت کرده اند و سر آنها هم کلاه گذاشته و با این کار مردم شهرستانی بد بخت را فریب می دهند و هر وقت به شرکت مراجعه می کردم قصد داشتند مرا کتک بزنند و حال از آقای عزیزاله ......شکایت دارم .

 

برگ باز جوئی از متهم کلاهبرداری : 

سوال : شکایت شاکی مشروحا" به شما تفهیم شد چه جوابی دارید بدهید ؟
پاسخ : اینجانب  گزارش نامبرده را در خصوص خرید کولر از شرکت را کذب محض دانسته وبه اطلاع می رساند نامبرده توسط شخصی به نام عزیز اله ....که در گذشته با شرکت سنگر کار معاملاتی را انجام داده واکنون بدهکار شرکت می باشد معامله کرده ومبلغ واریزی تحت عنوان حسابهای عزیزی می باشد .
سوال : آیا آقای عزیزی به اتفاق آقای عزیزی به طور مستقیم به شرکت مراجعه ای هم داشته اند ؟
پاسخ : خیر به هیچ عنوان مراجعهای به شرکت نداشته اند ودر مورد سربرگها هم چون جنبه تبلیغاتی داشته بین اشخاص در شب عید نوروز و یا در نمایشگاه به دست افراد می افتد ؛ضمنا" اولین مراجعه آقای ...... به همراه آقای ..... روز 28/3/81بوده است .
سوال : آیا از جا ومکان سکونت آقای عزیراله........ خبری دارید ؟
پاسخ : خیر نامبرده اهل خرم آباد بوده وفقط به وسیله تلفن تماس می گیرند ودر خصوص خود آقای عزیز اله ....  به نامبرده اعلان شده که هیچگونه اقدامی در راستای فروش محصول سنگر کار نداشته باشند.

 

اخذ آخرین دفاع از متهم کلاهبرداری : 

سوال : شکایت شاکی مبنی بر کلاهبرداری قرائت وتفهیم می شود ضمن تشریح چگونی موضوع از اتهام خود دفاع کنید ؟
پاسخ : در خصوص اظهارات آقای مراد میری به استعضار می رساند اظهارات نامبرده در خصوص مراجعه به شرکت قبل از واریز وجه به حساب شرکت ....ا" واهی بوده واعلام می دارم که نامبرده خود از کسانی می باشد که نقشه کلاهبرداری داشته وبه اینجانب تهمت ناوا می زنند ، اولین بار نامبرده روز سه شنبه 28/3/81پس از تلفن به همکاران بنده به ایشان اطلاع دادید که آقای عزیزی که با شما معامله کرده هم اکنون در شرکت می باشد شما هم لطف کنید بادردست داشتن قیش بانکی ورسید اسناد تحویلی به هر کس یا شرکت جهت روشن شدن مرحله به شرکت سنگر کار مراجعه نمائید که ایسشان حدود یک ساعت بعد مراجعه کردند ومعاوم شد که ایشان در شهرستان خودشان که آدرس در متن شکوائیه می باشد با شخصی به نام عزیز اله ....که خود را به عنوان نماینده نماینده شرکت ..... معرفی کرده.

گردشکار پرونده کلاهبرداری :

به تاریخ 5/4/81 شعبه 208 دادگاه عمومی تهران در وقت فوق العاده به تصدی امضاء کننده ذیل تشکیل است  پرونده امر تحت نر قرار دارد آقای مراد......فرزند......به عنوان شاکی وآقای ..... به عنوان متهم در دادگاه حضور دارند .

 

 

رای دادگاه و حکم کلاهبرداری : 

در خصوص شکایت آقای مراد میری ......دایر بر کلاهبرداری به میزان 9/000/000 میلیون ریال وچهار فقره چک به شماره های ....و....و.... در مجموع به مبلغ 78/000/000 ریال با عنایت به شکایت شاکی وگزارش مامورین ورسد مورخ 15/2/81 واظهارات مدیر فروش شرکت سنگر کار وسایر قراین وبراهین موجود در پرونده بزهکاری وی محرزومسلم بوده لذا دادگاه مشارالیه را به جرم کلاهبرداری به میزان فوق به استناد ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین به اختلاس وارتشاء و کلاهبرداری مصوب سال1367 مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام ضمن رد مبلغ کلاهبرداری به شاکی به تحمل یک سال حبس تعزیری ومعادل  آن جزای نقدیبه صندوق دولت محکوم می کند .
رای دادگاه غیابی وظرف مدت 10 روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در دادگاه وظرف مدت 20 روز پس از آن وفق مقررات قابل تجدید نظر در دادگاه محترم استان خواهد بود .

 

نظر نهایی پرونده کلاهبرداری : 

اینجانب با در نظر گرفتن کلیه مدارک ومستندات ضم پرونده وگزارشات واستعلامات به عمل آمده منجمله ابراز شهادت شهود عمل مجرمانه انجام شده متهم را قابل انتساب به وی دانسته و نظر دادگاه بدوی را در خصوص بزه انتسابی به شخص متهم قابل انتساب دانسته  لذا نامبرده را به استناد قانون تشدید مجازات مرتکبین به ارتشاء واختلاس وکلاهبرداری مصوب مجمع تشخیص  مصلحت نظام وقانون انتقال مال غیر مصوب سال 1308 که ناظر است برماده 238 قانون مجازات عمومی ضمن رد مبلغ9/000/000  ریال به عنوان اصل مبلغ کلاهبرداری به تحمل یکسال حبس تعزیری ومعادل آن جزای نقدی به صندوق دولت اسلامی محکوم مینماید .

 

 

 

سوالات حقوقی مرتبط با شکایت کلاهبرداری


1- تعریف کلاهبرداری چیست ؟

کلاهبرداری عبارت است از بردن مال دیگری (قربانی جرم) با توسل به فریب و عملیات متقلبانه.کلاهبرداری یک جرم مرکب است یعنی عنصر مادی آن متشکل از چند جزء است و با یک عمل ساده مانند ربودن (آنطور که در سرقت وجود دارد) محقق نمی شود.


2- انواع کلاهبرداری کدام است ؟

خود جرم کلاهبرداری به معنا و مفهوم اصلی فقط شامل بردن مال با توسل به فریب و وسایل متقلبانه است و قانونگذار مجازات نسبتاً شدیدی برای آن در نظر گرفته است.همچنین قانونگذار در جهت بازدارندگی مجازات کلاهبرداری را به بعضی دیگر از جرایم سرایت داده است؛ از جمله اگر کسی اقدام به معامله بر سر مال غیر نماید و آن را مال خود معرفی کند یا خود را مالک مال وانمود نماید، مجازات کلاهبرداری برای او در نظر گرفته شده است (فروش مال غیر).


3- مجازات کلاهبرداری چیست ؟

مطابق قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مجازات این جرم عبارت است از حبس از یک تا هفت سال به علاوه جزای نقدی معادل مال برده شده.


4- کدام دادگاه به کلاهبرداری رسیدگی می کند ؟

جرم کلاهبرداری از جمله جرایم عمومی بوده و تحقیقات مقدماتی آن در صلاحیت دادسرای عمومی و هم چنین رسیدگی و صدور حکم در خصوص آن در صلاحیت دادگاه کیفری دو است.


5- چگونه یک وکیل برای کلاهبرداری انتخاب کنم ؟

جرم کلاهبرداری یک جرم ویژه و تخصصی است.توصیه کلی ما این است که حتماٌ پیگیری و دفاع از این جرم را به یک وکیل متخصص کلاهبرداری بسپارید.برای انتخاب وکیل با تجربه در زمینه کلاهبرداری بهتر است حضوراً به وکلای انتخابی مراجعه نموده واز بین چند وکیل با مصاحبه و آزمون و استقرا وکیل مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

 

راه های تماس و مشاوره  با وکیل برای شکایت کلاهبرداری و فریب

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
کلید واژه ها

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.