تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 04 تیر 1401

 فسخ قرارداد به دلیل تخلف از شرط ضمن عقد (پاس نشدن چک)

سلام یه خونه ورثه ای خریدم چک پاس شده چک دوم بابت انتقال سند تاریخ 2/15 بوده که ورثه نتونستن مدارک انتقال رو انجام بدن و الان مدارک آماده انتقال شده و من نتونستم الباقی پولشون رو جور کنم (چک دوم 15 اردیبهشت) الان میخوان فسخ کنن آیا میتونن یا نه ؟ در قرار داد در توضیحات وسط قرار داد قید شده لزوم پاس کردن چک انتقال سند هست ولی در پایین قرار داد بنگاه نوشته که در صورت عدم پاس شدن چک قرار داد فسخ میشه و خریدار هیچ حقی نداره؟ الان باید چکار کنم.کلبد خونه رو گرفتم از عید و درحال بازسازی هستم.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1430

پاسخ – آیا می شود بخاطر پاس نشدن چک ، فروشنده قرارداد را فسخ کند ؟

1- وجود هر یکی از خیارات قانونی فسخ مثل : خیار عیب، خیار تدلیس، خیار غبن و ......... .
2- وجود خیار شرط در قرارداد که صراحتاً به هر یک از طرفین یا هر دو حق می دهد تا مدت معلومی عوض دریافتی را پس داده و قرارداد را فسخ کنند.
3- درج خیار فسخ در قرارداد به عنوان ضمانت اجرای تخلف از شرط صفت یا فعل یا نتیجه.
4- اگر در قرارداد فروش شرط شود که در صورت برگشت خوردن چک های خریدار ، فروشنده حق فسخ معامله را خواهد داشت این شرط فعل است و خیار ناشی از آن خیار تخلف از شرط فعل.

  • اصولاً ضرورت پرداخت ثمن در عقد بیع از ارکان و عناصر عقد است وشرط ضمن عقد نیست و در حالت کلی ایجاد حق فسخ نمی نماید مگر اینکه در قرارداد صراحتاً شرط شود.

 

پاسخ  به پرسش مطرح شده در خصوص فسخ معامله به دلیل پاس نشدن چک

با توجه به قرارداد و شرایط توصیفی شما اگر ثمن را پرداخت ننمایید و چک شما به دلیل کسر موجودی برگشت بخورد فروشنده حق فسخ معامله به دلیل تخلف از شرط فعل ضمن عقد را خواهد داشت.
این حق قطعی و غیر قابل اجتناب است و راهی برای مقابله با اعمال آن نیست؛ یا باید رضایت طرف خود را جلب نمایید و یا مبلغ موضوع تعهد خود را تکمیل نمایید .
البته در جایی از سوال گفتید در تاریخ 15 اردیبهشت شما آماده پرداخت بودید ولی طرفتان امکان تنظیم سند نداشته به هر حال اگر بتوانید ثابت کنید که در تاریخ 15 /2 تخلفی از جانب طرف رخ داده است و تخلفی رخ ننموده و شما آمادگی داشته اید. شاید بتوان حق فسخ را از وی گرفت .
توصیه می شود جهت دریافت پاسخ دقیق تر به همراه مدارک خود حضورا به دفتر وکالت ما جهت مشاوره حضوری مراجعه نمایید تا مورد شما دقیق تر بررسی شود.

 

 

مستندات قانونی - فسخ قرارداد 

ماده 232 قانون مدنی

شروط مفصله ذیل باطل است ولی مفسد عقد نیست :

1 - شرطی که انجام آن غیرمقدور باشد .

2 - شرطی که درآن نفع و فایده نباشد .

3 - شرطی که نامشروع باشد . 
ماده 233 قانون مدنی

شروط مفصله ذیل باطل وموجب به بطلان عقد است :

1 - شرط خلاف مقتضای عقد

2 - شرط مجهولی که جهل به آن موجب جهل به عوضین شود .
ماده 234 قانون مدنی

شرط برسه قسم است : 1 - شرط صفت . 2 - شرط نتیجه 3 - شرط فعل اثباتا یا نفیا . شرط صفت عبارت است ازشرط راجعه به کیفیت یا کمیت مورد معامله . شرط نتیجه آن است که تحقق امری درخارج شرط شود . شرط فعل آن است که اقدام یاعدم اقدام به فعلی بریکی ازمتعاملین یابر شخص خارجی شرط شود .
ماده 237 قانون مدنی

هرگاه شرط در ضمن عقد شرط فعل باشد اثباتا یا نفیا کسی که ملتزم به انجام شرط شده است باید آن را بجا بیاورد و در صورت تخلف طرف معامله می تواند به حاکم رجوع نماید تقاضای اجبار به وفاء شرط بنماید . 
ماده 239 قانون مدنی

 هرگاه اجبارمشروط علیه برای انجام فعل مشروط ممکن نباشد وفعل مشروط هم ازجمله اعمالی نباشدکه دیگری بتواندازجانب اوواقع سازد طرف مقابل حق فسخ معامله راخواهدداشت .

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی ملکی و قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.