تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 13 شهریور 1401

 امکان شکایت و دریافت خسارت از همسایه کارگاه

بنده دارای یک مرغداری و مقداری زمین کشاورزی و مقدار باغ هستم،که بخاطر شرکت شیمیایی همسایه بنده،تمام درختا خشک آب چاه مصرفی آلوده وبوی فاضلاب گرفته بخاطر استخر فاضلاب شرکت ،خلاصه اونجا نفس هم نمیشه کشید،آیا میتونم شکایت کیفری کنم ،شرکت سهامی عام هست قبلا دولتی بود،وکیل بگیرم بهتر هست یا احتیاج نیست،بعد زورم میرسه بهشون یا نه ،چون قبلا شکایت کردم دستم جایی بند نشد اونا پول دارن وکیل دارن اصلا تو دادگاه به من محل نمیذاشتن البته چندین سال پیش خواستم راهنمایی بفرمایید چیکارکنم که حقم بگیرم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 305

 

پاسخ – آیا می توان از مالک ملک مجاور بابت ایجاد آلودگی و مزاحمت شکایت کرد ؟

  • قانون گذار در راستای حمایت از اراضی ملی و زمین های کشاورزی با قرار دادن ضمانت اجرای قانونی برای شخصی که قصد وارد آوردن ضرر و زیان مالی به صورت عمدی به زمین دیگری را داشته
  • این جرم از جمله جرایم راجع به اموال و مالکیت است و قصد شخصی که اقدام به انجام این عمل نموده آن بوده که با داشتن قصد و سوء نیت عمدی موجب بروز ضرر و زیان مالی به زمین مالک مجاور خود شود علاوه بر داشتن مسئولیت مدنی ، از نظر کیفری هم ضمانت اجرایی داشته که به موجب ماده ۶۷۷ قانون مجازات بوده است 
  • البته به موجب بند ت ماده یک قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ در صورتی که میزان خسارت وارده یکصد میلیون ریال یا کمتر بوده باشد این مجازات قابل تبدیل به جزای نقدی تا دو برابر معادل خسارت وارده بوده است
  • عنصر مادی جرم تخریب به اعمالی گفته می شود که به وسیله این اعمال جرم تخریب و خسارت وارد آوردن به مال دیگری انجام می گیرد. هر گونه عملی که به مال دیگری خسارتی را وارد آورد عنصر مادی جرم تخریب را تشکیل می دهد.
  • عنصر معنوی به معنای قصد و نیت مجرمانه در انجام عمل می باشد. چنانچه در جرم تخریب ، فردی که به دیگری خسارتی را وارد می نماید با عمد این عمل را انجام دهد در این صورت عنصر معنوی جرم وجود دارد.

پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص شکایت و دریافت خسارت از همسایه مزاحم

♦  از آنجایی که بیان داشتیم جرم تخریب زمین از جرائم در حوزه اموال و مالکیت بوده پس دادگاه محل وقوع مال غیرمنقول صالح به رسیدگی بوده است و در اینجا در ابتدا ملزم به آن هستید که با مراجعه به دفاتر خدمات قضائی شکوائیه را تنظیم کرده تا شکایت شما با ارسال به دادسرا مربوطه مورد بررسی قرار بگیرد.

♦   البته باید این نکته را در نظر بگیرید که چون جرم شما واجد دو جنبه عمومی و خصوصی بوده شما برای مطالبه خسارت وارد می توانید در حین دعوی کیفری دادخواستی تحت عنوان مطالبه ضرر و زیان به دادگاه تقدیم کنید و یا جداگانه دادخواست خود را به دادگاه حقوقی تقدیم بنمایید تا با تعیین شدن کارشناس مربوطه و اعلام میزان خسارت بتوانید درصدد مطالبه خسارت خویش برآیید.

 

 

مستندات قانونی - شکایت همسایه آزاری

ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)
هر کس عمداً عمارت یا بنا یا کشتی یا هواپیما یا کارخانه یا انبار و بطور کلی هر محل مسکونی یا معد برای سکنی یا جنگل یا خرمن‌ یا هر نوع محصول زراعی یا اشجار یا مزارع یا باغهای متعلق به دیگری را آتش بزند به حبس از دو تا پنج سال محکوم می‌شود.
تبصره ۱ - اعمال فوق در این فصل در صورتی که به قصد مقابله با حکومت اسلامی‌باشد مجازات محارب را خواهد داشت.
تبصره ۲ [منسوخ ۱۳۹۹/۲/۲۳]- مجازات شروع به جرائم فوق شش ماه تا دو سال حبس می‌باشد.

ماده ۶۷۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)
[اصلاحی ۱۳۹۹/۲/۲۳]- هرکس عمداً اشیاء منقول یا غیرمنقول متعلق به دیگری را تخریب نماید یا به هر نحو کلاً یا بعضاً تلف نماید و یا از کار اندازد به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه [و] در صورتی که میزان خسارت ‌وارده یکصد میلیون (۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال یا کمتر باشد به جزای نقدی تا دو برابر معادل خسارت ‌وارده ‌محکوم خواهد شد.

ماده ۶۸۴ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)
[اصلاحی ۱۳۹۹/۰۲/۲۳]- هر کس محصول دیگری را بچراند یا تاکستان یا باغ میوه یا نخلستان کسی را خراب کند یا محصول دیگری را قطع و درو نماید یا به‌ واسطه سرقت یا قطع آبی که متعلق به آن است یا با اقدامات و وسایل دیگر خشک کند یا باعث تضییع آن بشود یا آسیاب دیگری را از استفاده بیاندازد به حبس درجه شش و شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم می‌شود.

ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)
هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده، دفع غیر‌بهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها، زباله در خیابانها و کشتار غیر مجاز دام، استفاده غیرمجاز‌ فاضلاب خام یا پس آب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع میباشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجاز‌شدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.
تبصره ۱ [اصلاحی ۱۳۷۶/۵/۸]- تشخیص این که اقدام مزبور تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی محیط زیست شناخته می‌شود و نیز غیرمجاز بودن کشتار دام و دفع‌ فضولات دامی و همچنین اعلام جرم مذکور حسب مورد بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ‌دامپزشکی خواهد بود.
تبصره ۲ - منظور از آلودگی محیط زیست عبارت است از پخش یا آمیختن مواد خارجی به آب یا هوا یا خاک یا زمین به میزانی که کیفیت فیزیکی،‌ شیمیایی یا بیولوژیک آن را بطوری که به حال انسان یا سایر موجودات زنده یا گیاهان یا آثار یا ابنیه مضر باشد تغییر دهد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.