تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 11 مهر 1400

 شکایت در خصوص افترا، تهمت و قذف

با سلام و خسته نباشید.زن همسایه ی ما دیروز جلو تمام اهالی کوچه تهمت بزرگی به من زد و گفت که من با شوهرش رابطه دارم و یک ساله باهاش حرف میزنم و حتی فیلم رقصیدنمم برای شوهرش فرستادم و قصد دارم شوهرشو ازش بگیرم.بهترین و سریع ترین کاری که من میتونم برای اثبات بی گناهیم جلوی تمامی اهالی کوچه انجام بدم چیه؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 322

پاسخ – افترا – قذف - تهمت

  • افترا عبارت است از انتساب امری مجرمانه و یا انتشار جرم انتسابی به یکی از طرق قانونی و امثال آن .
  • انتساب امری مجرمانه یا انتشار جرم انتسابی به یکی از طرق قانونی و امثال آن عنصر مادی جرم افترا را تشکیل می‌دهد. اصولا افترا باید به صورت نوشته یا گفتار انجام بگیرد. بدین ترتیب چنانچه کسی در گوش دیگری امری مجرمانه را نسبت دهد ، عمل ارتکابی جرم افترا تلقی نخواهد شد.
  • نکته بعدی این است که عمل انتسابی باید مجرمانه باشد یعنی ارتکاب جرم مستوجب کیفرهای حدود یا قصاص یا دیات یا تعزیرات و مجازات های بازدارنده باشد بدین ترتیب اعمالی مثل تخلفات انتظامی یا اداری و یا طبق موازین شرعی جرم شناخته شده است مشمول جرم افتراء نمی شود.
  • جرم افترا باید دارای سوءنیت عام باشد و باید در عمل مجرمانه و جذب بودن عمل انتسابی علم و آگاهی داشته باشد.
  • انتساب عمل مجرمانه باید صریح و واضح باشد و درصورتیکه مرتکب قصد شوخی و مزاح داشته باشد نمیتواند تحت تعقیب کیفری قرار بگیرد.
  • در خارج از مواردی که مفتری مستوجب حد به عنوان قذف است، مفتری مستوجب یک ماه تا یکسال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها بر حسب مورد است.
  • طبق ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی جرم افتراء از جرایمی است که با شکایت شاکی خصوصی مرتکب تعقیب نخواهد شد و درصورتیکه شاکی خصوصی گذشت نمیاد شکایت متوقف خواهد شد.
  • در مورد تهدید هم باید گفت که تهدید بیان رفتار نامشروع است که مرتکب میخواهد آن را انجام دهد. تهدید همیشه به صورت صدمه و لطمه بر نظم اخلاقی مجنی علیه و مستقل از از موضوع آن تحقق میپذیرد.
  • عنصر قانونی جرم تهدید مواد ۶۶۸و۶۶۹ و۶۱۷ قانون مجازات تعزیرات است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت در خصوص افترا، تهمت و قذف

نسبت ناروای داشتن رابطه نامشروع در این حدی که از سوال شما به ذهن می رسد فقط می تواند مصداق جرم افترا باشد که تعبیر عامیانه آن نیز تهمت می شود اما اگر طرف صراحتاً داشتن رابطه جنسی را نسبت دهد عنوان قذف بر عمل ارتکابی صادق است.

 

 

مستندات قانونی - جرم تهمت ، افترا و قذف 

ماده ۶۶۸ – هر کس با جبر و قهر یا با اکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضاء و یا مهر نماید و یا سند و نوشته‌ای که متعلق به او‌یا سپرده به او می‌باشد را از وی بگیرد به حبس از سه ماه تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.


ماده ۶۶۹ – هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،‌اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو‌ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.


ماده ۶۱۷ – هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر یا قدرت‌نمایی کند یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهد‌یا با کسی گلاویز شود در صورتیکه از مصادیق محارب نباشد به حبس از شش ماه تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.


ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی

هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد‌شد.


پاسخ داده شده توسط کارشناسان حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.