تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 18 آبان 1401

 امکان تغییر نام از سکینه به شیوا بدلیل بروز مشکلات خانوادگی

با سلام اسم من سکینه هست و از بچگی شیوا صدام میکنن مشکل از اونجا شروع شد که ازدواج کردم و همسرم اسم سکینه رو دوست ندارن و دایم بهم تذکر میدن که موجب بروز اختلافات بین ما شده و خودمم مصمم هستم اسمم رو عوض کنم امکانش هست؟ می خواستم بدونم امکان تغییر نام از سکینه به شیوا وجود داره ؟ ممنونم

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 868

پاسخ – آیا می توانم با این بهانه که همسرم اسم مرا دوست ندارد اقدام به تغییر نام نمایم ؟

  • تغییر نام برای متقاضی پس از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام و صرفاً برای یک بار امکان پذیر است و در صورتی که افراد زیر ۱۸ سال درخواست تغییر نام داشته باشند، این درخواست از طریق سازمان ثبت احوال قابل پیگیری نیست و متقاضیان باید از طریق مراجع قضایی نسبت به انجام خواسته اقدام کنند.
  • اشخاص زیر ۱۸ سال باید ابتدا دادخواست خود را از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه حقوقی (امور حسبی)، تقدیم کنند.
  • همچنین در صورتی که تغییر نام ناشی از تغییر جنسیت فرد (اعمال جراحی روی افراد ترس سکچوال) باشد، باید دادخواست تغییر نام از طریق دادگاه خانواده، رسیدگی شود زیرا طبق بند ۱۸ ماده ۴ قانون حمایت خانواده، رسیدگی به درخواست تغییر جنسیت و توابع آن مانند تغییر نام، تنها در صلاحیت این دادگاه است.
  • چنانچه درخواست تغییر نام افراد مورد موافقت سازمان ثبت احوال قرار نگیرد این سازمان مخالفت با درخواست را کتباً به متقاضیان ابلاغ می کند تا در صورت اصرار آنها به تغییر نام، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به مراجع قضایی مراجعه کرده و درخواست تغییر نام خود را از آن مرجع با عنایت به مخالفت سازمان ثبت احوال کنند. در این صورت، سازمان ثبت احوال به عنوان خوانده، طرف شکایت افراد متقاضی قرار گرفته و دادگاه پس از رسیدگی به دفاعیات دو طرف، اقدام به صورت رای می کند.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تغییر نام از سکینه به شیوا

♦  به طور کلی باید گفت که برای هر کسی امکان تغییر نام کوچک یا تغییر خانوادگی وجود دارد و این تغییر وجهه قانونی دارد اما اینکه از چه نامی به چه نامی بخواهد تغییر کند شرط اصلی در قبول یا رد توسط  شورای عالی ثبت أحوال یا در مرحله بعد دادگاه حقوقی است.

♦  تغییر نام سکینه به شیوا به دلیل اینکه سکینه نامی مذهبی محسوب می شود ممکن است کمی سخت باشد ولی قابل انجام است توصیه می شود پروسه تغییر نام توسط یک وکیل متخصص یا زیر نظر وی صورت گیرد.

 

 

مستندات قانونی - تغییر نام

ماده ۲۰ قانون ثبت احوال

 انتخاب نام با اعلام‌کننده است، برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکبی (‌محمد رضا و سید محمد علی و مانند آن) که عرفاً یک نام‌محسوب می‌شود،‌انتخاب خواهد شد. ‌عناوین و القاب و نامهای زننده و مستهجن یا نامناسب با جنس ممنوع است.


ماده ۴  قانون حمایت از خانواده

رسیدگی به امور و دعاوی زیر در صلاحیت دادگاه خانواده است:

۱ـ نامزدی و خسارات ناشی از برهم زدن آن

۲ـ نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح

۳ـ شروط ضمن عقد نکاح

۴ـ ازدواج مجدد

۵ ـ جهیزیه

۶ ـ مهریه

۷ـ نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت

۸ ـ تمکین و نشوز

۹ـ طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن

۱۰ـ حضانت و ملاقات طفل

۱۱ـ نسب

۱۲ـ رشد، حجر و رفع آن

۱۳ـ ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان

۱۴ـ نفقه اقارب

۱۵ـ امور راجع به غایب مفقود الاثر

۱۶ـ سرپرستی کودکان بی سرپرست

۱۷ـ اهدای جنین

۱۸ـ تغییر جنسیت

تبصره ـ به دعاوی اشخاص موضوع اصول دوازدهم (۱۲) و سیزدهم (۱۳) قانون اساسی حسب مورد طبق قانون اجازه رعایت احوال شخصیه ایرانیان غیرشیعه در محاکم مصوب ۳۱/۴/۱۳۱۲ و قانون رسیدگی به دعاوی مطروحه راجع به احوال شخصیه و تعلیمات دینی ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی مصوب ۳/۴/۱۳۷۲ مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدگی می شود. تصمیمات مراجع عالی اقلیت های دینی مذکور درامور حسبی و احوال شخصیه آنان از جمله نکاح و طلاق، معتبر و توسط محاکم قضایی بدون رعایت تشریفات، تنفیذ و اجراء می گردد.

 

پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.