تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 08 آذر 1401

 اعطاء وکالت به وکیل دادگستری با وکالتنامه رسمی

با سلام و احترام.آیا با وکالتنامه رسمی،می توانیم،برای خوانده وکیل دادگستری بگیریم و به همراه وکیل به جای خوانده به دادگاه برویم؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 135

پاسخ – آیا یک شخص غیر وکیل با وکالتنامه رسمی از طرف موکل خود می تواند به وکیل دادگستری وکالت دهد ؟

  • با عقد وکالت وکیل انجام امر یا اموری را به عهده میگیرد، اصل بر این است وکیل شخصاً مورد وکالت را انجام دهد زیرا موکل با توجه به توانایی هایی او مبادرت به عقد وکالت نموده و طرف مقابل نیز قبول کرده است.
  • با وجود این در چند مورد ممکن است وکیل انجام وکالت را از طریق وکالت به شخص ثالثی واگذار نماید ماده ۶۷۲ قانون مدنی با اینکه اصل را بر انجام مورد وسیله وکیل دانسته مع الوصف وکالت سومی را هم منتفی ندانسته .
  • بنابراین اساساً وکالت برای وکیل ایجاد حق در توکیل نمی نماید ، تکلیفی است به عهده او گذاشته شده اگر این تکلیف قطعا با شخص وکیل باید انجام گیرد و واگذار کردن آن به دیگری تجاوز از حدود وکالت است. مگر اینکه موکل صریحا حق توکیل به غیر را در عقد قید کند و یا انکه قرائن و امارات دلالت نماید که وکیل مزبور می تواند برای تمام یا بعضی از امور وکیل انتخاب نماید. 
  • چنانچه وکیل وکالت در توکیل نداشته باشد مع الوصف مورد وکالت را به شخص ثالثی واگذار نماید در این صورت طبق ماده ۶۷۳ قانون مدنی مسئول هر گونه خسارت نسبت به موکل خواهد بود . 
  • در عمل اگر وکیل رسمی وکالت در توکیل نداشته باشد دفترخانه های اسناد رسمی اقدام او برای توکیل به وکیل دادگستری و تنظیم سند رسمی در این خصوص را نمی پذیرند اما فرد می تواند به نحو عادی به دیگری وکالت بدهد و در صورت مواجه شدن با ایراد و ابهام مطابق استدلال های بالا رفتار خود را توجیه نماید.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص امکان اعطای وکالت به وکیل دادگستری با وکالتنامه رسمی

♦  منظور سوال امکان وکالت دادن یک شخص عادی با وکالت مدنی به وکیل دادگستری است یعنی فرض کنید شخص "الف" به شخص "ب " وکالت رسمی  و مدنی داده و شخص "ب" نیز می خواهد برای او وکیل دادگستری بگیرد و شخص "ب" که خود وکیل مدنی است به همراه وکیل دادگستری در مراحل رسیدگی حاضر شود.
♦  جواب قسمت اول سوال یعنی امکان اعطای وکالت توسط وکیل رسمی و مدنی به وکیل دادگستری مثبت است البته به شرط اینکه در وکالتنامه این اختیار تصریح شده باشد و حق توکیل به غیر وجود داشته باشد.نیازی به درج عبارت "امکان توکیل به وکیل دادگستری نیست" و همینکه حق توکیل داده شده باشد کافی است.
♦  جواب قسمت دوم سوال یعنی امکان حضور وکیل مدنی به همراه وکیل دادگستری در جلسه رسیدگی منفی است.مطابق رویه محاکم به وکیل مدنی به جز انتخاب وکیل دادگستری هیچ اختیار دیگری داده نشده و این شخص نمیتواند در هیچ کدام از مراحل دفاع و جلسات رسیدگی و حتی برای پیگیری در دادگاه حاضر شود.البته امکان مراجعه به نهادهای غیر قضایی مثل هیات های حل اختلاف و اداره اجرای ثبت مشمول این قاعده نیست.

 

 

مستندات قانونی - وکیل دادگستری و وکیل مدنی

ماده 671 قانون مدنی

وکالت در هر امرمستلزم وکالت در لوازم و مقدمات آن نیز هست مگر اینکه تصریح بعدم وکالت باشد.


ماده 672 قانون مدنی

وکیل در امری نمی تواند برای آن امر به دیگری وکالت دهد مگر اینکه صریحا یا به دلالت قرائن وکیل در توکیل باشد 


ماده 673 قانون مدنی

اگر وکیل که وکالت در توکیل نداشته انجام امری راکه درآن وکالت دارد به شخص ثالثی واگذارکند هر یک از وکیل و شخص ثالث در مقابل موکل نسبت به خساراتی که مسبب محسوب می شود مسئول خواهدبود.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

راه های ارتباط ،مشاوره و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.