تماس و مشاوره با
وکیل پایه یک دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 04 مرداد 1402

 اعتبار قرارداد انتقال اموال پدر بیمار و جانباز شیمیایی با مادرمان

با سلام.مادر در قید حیات پدر که جانباز شیمیایی و اعصاب روان و قلب با مصرف کلی قرص و اعتیاد سنگین بدون هیچگونه پرداخت پولی به پدرم میگه چهار واحد به اسم من کرده و من هم به دخترانم ارثی نمی دهم می خواهم همه مال پسر گلم باشه ! برید گم شید ، ممنون میشم راهنمایی کنید و بگید که آیا ما می تونیم اون قرارداد انتقال اموال رو باطل کنیم ؟ و ثابت کنیم که ما هم از اموال پدرمان ارث می بریم ؟ با تشکر فراوان 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 117

 

پاسخ – امکان ارث بردن از اموال پدر بیمار و جانباز اگر همه بنام مادر شده باشد 

  • ابتدا باید بحث را به دو بخش تقسیم کرد یک بحث ضمانت اجرای محروم کردن وراث از ارث بری به صورت یک عمل حقوقی و دوم اهلیت طرفین در معامله 
  • قانون ما در باب ارث یک بحثی دارد تحت عنوان عدم نفوذ محروم کردن وراث از ارث است که اگر ضمن عقد یا در وصیت عهدی چنین شرطی شود این شرط نامشروع است و باطل است و نافذ نیست و تنفیذ این شرط توسط خود وراث انجام می شود که آیا می خواهند از ارث محروم شوند یا خیر. همچنین اگر محرز شود که مورث به قصد محروم کردن وراث از ارث بری اموال را به شخص دیگری انتقال داده است و در صورت احراز این قصد، باز هم در حکم همان محروم کردن از ارث است و این معامله نافذ نیست. 
  • ماده 211 قانون مدنی در مورد شرایط اهلیت سخن به میان آورده است؛ یکی از موارد اهلیت، عقل است ک متضاد آن اصطلاحا به جنون تعبیر شده است. منظور از عقل این است که قوای دماغی شخص سالم باشد کسی که فاقد قوه عقل باشد و مبتلا به اختلال قوای دماغی باشد مجنون نامیده می شود تشخیص این امر کار آسانی نیست تشخیص جنون که بک مفهوم عرفی و پزشکی است همیشه کار آسانی نیست و قانون نمی تواند در این باره یک ضابطه قطعی به دست دهد.
  • تشخیص این امر در خصوص وجود اختلاف با دادرس است و او می تواند در این خصوص از کارشناس یا روانپزشک نظر بخواهد.ولی پیروی از نظر کارشناس بر او لازم نیست. چون مجنون فاقد قوه درک و تشخیص است دارای حجر کامل است و نمی تواند هیچ گونه عمل حقوقی انجام دهد و کلیه معاملات او باطل و کان لم یکن است. (ماده ۱۲۱۳ قانون مدنی )
  • البته اصل بر این است که افراد پس از رسیدن به سن بلوغ دارای اهلیت هستند و حجر افراد امری استثنایی است و کسی که مدعی حجر است و ادعا دارد که در زمان معامله یا هر عمل یا واقعه حقوقی محجور بوده و از اهلیت برخوردار نبوده باید ثابت کند.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اعتبار قرارداد انتقال اموال از پدر به مادر

♦  در بخش اول متن فوق ضمانت اجرای عدم نفوذ محروم کردن از ارث توسط مورث بیان شد و طبق ماده 837 قانون مدنی این عمل غیر نافذ است و اگر مورث به واسطه قراردادی در صدد این باشد که با انتقال اموال چنین قصدی داشته باشد نیز عمل غیر نافذ است. 
♦  اما در مورد عدم اهلیت پدر شما باید گفت که ابتدا اصل بر صحت و اهلیت طرفین قرارداد است مگر اینکه خلاف آن اثبات شود پس نیاز است که دادخواستی تحت عنوان ابطال قرارداد به خاطر عدم اهلیت تنظیم شود و با ارجاع پرونده به واحد کارشناس پزشکی عدم اهلیت و وجود عوارض اختلال حواس مشخص می شود اگر چنین امری اثبات شود معامله به طور باطل و کان لم یکن است و ترتیب اثری ندارد اما در مورد محروم کردن از ارث معامله باطل نیست بلکه غیر نافذ است. 

 

راه های ارتباط ، اعطای وکالت و اخذ مشاوره تخصصی از وکلای دادگران حامی

 

مستندات قانونی - اعتبار قرارداد انتقال اموال

ماده 210 قانون مدنی

متعاملين بايد براي معامله اهلیت داشته باشند.
ماده 211 قانون مدنی

براي اينكه متعاملين اهل محسوب شوند بايد بالغ و عاقل و رشيد باشند.
ماده 212 قانون مدنی

معامله با اشخاصي كه بالغ يا عاقل يا رشيد نيستند بواسطه عدم اهليت باطل است.

ماده 837 قانون مدنی

اگر كسي به موجب وصيت يك يا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم كند وصيت مزبور نافذ نيست. 

ماده 1213 قانون مدنی

مجنون دائمي مطلقاً و مجنون ادواري در حال جنون نميتواند هيچ تصرفي در اموال و حقوق مالي خود بنمايد ولو با اجازة وليّ يا قيّم‌ خود لكن اعمال حقوقي كه مجنون ادواري در حال افاقه مينمايد نافذ است مشروط براينكه افاقه او مُسَلَّم باشد.

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.